Tarragona acull aquest cap de setmana la Trobada Nacional de la Divina Misericòrdia

cropped-fav.png
Santa Faustina Kowalska, la santa polonesa a qui se li va revelar la imatge del Senyor de la Divina Misericòrdia.

Durant tot aquest cap de setmana, Tarragona acollirà la quinzena edició de la Trobada Nacional de la Divina Misericòrdia amb prop de 350 persones provinents d’arreu del mapa diocesà espanyol. Amb el lema de ‘La Divina Misericòrdia en el primer anunci’, l’objectiu d’aquesta reunió anual és que els diversos apostolats que integren aquesta experiència de fe puguin mantenir encès el llegat de la santa polonesa Faustina Kowalska (1905-1938), la qual va ser canonitzada, l’any 2000, pel Papa Joan Pau II. Van ser precisament els seus textos sobre mística els que van posar la primera pedra d’aquesta realitat espiritual, estesa per tota Espanya.

Així, doncs, participants d’una vintena de diòcesis, com ara les de València, Càceres, Albacete o Lleida, seran acollits dissabte a la tarda a la capital tarragonina i, posteriorment, podran formar part d’un Via Crucis processional, que recorrerà la muralla i el Passeig Arqueològic de la ciutat. Abans de concloure els actes de la primera jornada de la trobada, tots ells tindran l’oportunitat d’escoltar la conferència del Dr. Marcin Piotr Kazmierczak, degà de la Facultat de Comunicació, Educació i Humanitats de la Universitat Abat Oliba CEU, la qual versarà sobre la corresponsabilitat dels laics en el servei a l’Església i al món.

Finalment, una trobada amb els joves al Col·legi Mare de Déu del Carme, una missa presidida per mossèn Joaquim Fortuny, coordinador d’aquesta trobada a Tarragona, i una vetlla de pregària, al vespre, posaran el punt final als actes previstos per dissabte.

L’endemà diumenge, a les 10:30 hores, se celebrarà una reflexió espiritual a l’església de Sant Agustí, una proposta que estarà coordinada pel prevere Cristóbal Sevilla Jiménez, rector del Santuari de la Divina Misericòrdia de Cartagena. Posteriorment, a les 12:00 hores, hi haurà la pregària de la coroneta a la Catedral i, seguidament, tindrà lloc una missa presidida per l’arquebisbe Joan Planellas.

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia