El director d’Afers Religiosos, Carles Armengol, parla de diversitat religiosa a Catalunya a ‘Signes dels temps’

cropped-fav.png
Carles Armengol, director general d'Afers Religiosos. | Foto: Claret

Carles Armengol serà el convidat d’aquest diumenge 8 d’octubre al Signes dels temps, de TV3. Durant el programa, que s’emetrà a les 8:15 hores, el director general d’Afers Religiosos conversarà amb Montserrat Esteve sobre les confessions religioses establertes a Catalunya, sobre el pes del català en el culte i en l’acompanyament espiritual dels malalts, i també sobre l’assignatura de religió a l’escola pública. A més, també s’abordarà el tema de prohibició de l’abaia —peça de roba que cobreix el cos de les dones de cap a peus— a les escoles públiques a França.

Segons dades de la Direcció General d’Afers Religiosos, a Catalunya existeixen 15 confessions religioses i uns 7.300 centres de culte. El 80% d’aquests centres són de l’Església catòlica. En aquest context, segons avança TV3, Armengol assegura que una de les prioritats de l’organisme que dirigeix és garantir la normalització de la presència de la pluralitat religiosa en la vida del país. En aquest sentit, afirma que l’objectiu és ajudar que la diversitat no vagi en detriment de la cohesió, sinó al contrari.

Pel que fa a la presència de la religió a les escoles, Armengol defensa que “el coneixement del medi social ha de comportar un coneixement del fet religiós”. “Manca una assignatura de cultura religiosa, com a substitut del model que tenim o com a complementari”, remarca. Aquestes afirmacions es donen en un context de descens del nombre d’alumnes que fan l’assignatura de Religió a les escoles públiques. A l’escola cristiana concertada, en canvi, s’explica el cristianisme i, sovint, els valors associats a altres confessions religioses.

Signes dels temps és un espai de reflexió sobre l’actualitat de l’Església catòlica amb protagonistes de Catalunya i d’altres parts del món que treballen pels drets humans, la cultura de pau, l’espiritualitat, la justícia social i la sostenibilitat del planeta. El passat mes de setembre el programa va iniciar la seva trenta-vuitena temporada, i és un dels espais més veterans de la graella de TV3. Actualment, és dirigit i presentat per la periodista Montserrat Esteve Mallofré.

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia