Francesc demana una Església que beneeixi, aculli i convidi a construir “sense divisions internes”

cropped-fav.png
Missa d'obertura del Sínode sobre la sinodalitat al Vaticà. | Vatican Media

El papa Francesc ha demanat una Església marcada per la mirada de Jesús, que beneeixi, aculli i convidi a construir “sense divisions internes”. Així ho ha expressat durant la missa d’obertura de la XVI Assemblea General del Sínode sobre la Sinodalitat, que hi tingut lloc aquest matí a la plaça de Sant Pere del Vaticà davant la presència dels 465 participants dels debats que, entre avui i el 29 d’octubre, se celebraran a l’Aula Pau VI.

Amb aquesta reflexió inicial, el Papa ha presentat la principal tasca del Sínode, que no és altra, segons ha assenyalat, que la de “tornar a posar Déu al centre de la nostra mirada“. Un gest que, per a Francesc, demana que l’Església observi la humanitat amb misericòrdia, “unida i fraterna”.

En aquest sentit, el pontífex ha estat contundent amb les mirades “immanents, fetes de càlculs polítics o batalles ideològiques”; i, en relació amb la motivació de l’assemblea sinodal que comença aquest dimecres, ha dit que es tracta d’una reunió en què, lluny de ser un “parlament polaritzat”, el protagonista és l’Esperit Sant.

El Papa ha convidat als participants d’aquesta assemblea —entre els quals hi ha, per primer cop, nombrosos laics i dones amb dret a vot— que tots junts siguin protagonistes d’una “Església que contempli l’acció de Déu i discerneixi el present”, en un context, ha precisat, on les noves formes de vida han obert camins nous per a l’apostolat catòlic. “Enmig de les onades, de vegades agitades, no us desanimeu, no busqueu escapatòries ideològiques, no us atrinxereu després de conviccions adquirides, no cediu a conviccions còmodes, no deixeu que el món us dicti l’agenda”.

D’altra banda, Francesc ha manifestat que Jesús convida a edificar una Església “que acull, una Església oberta, no amb les portes tancades“, que rep amb actitud “cordial i amable” els nous desafiaments culturals i pastorals”; una Església, ha expressat, “que es fa col·loqui”.

Després de la cerimònia, el Papa ha saludat un per un els 21 nous cardenals que va crear durant el consistori celebrat el passat 30 de setembre. Entre ells hi hvia els espanyols José Cobo, arquebisbe de Madrid, François-Xavier Bustillo, bisbe d’Ajaccio (Còrsega) i Ángel Fernández Artime, rector major dels salesians.

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia