Francesc arriba a Marsella per “promoure camins de pau i col·laboració” a l’entorn del Mediterrani

cropped-fav.png
El Papa ja és a Marsella. | Vatican News

A les 16:03 hores d’aquest divendres, el papa Francesc ha aterrat a Marsella, on s’estarà durant poc més d’un dia per presidir la tercera edició de les Trobades del Mediterrani. L’esdeveniment aplega aquests dies a la ciutat francesa joves de diferents confessions, dirigents polítics i bisbes de la conca del Mediterrani per reflexionar plegats sobre els principals desafiaments d’aquesta regió del món, convertida en un “cementiri a l’aire lliure”, com ha denunciat en diverses ocasions el mateix Papa.

A l’aeroport de Marsella, Francesc ha estat rebut per la primera ministra de França, Élisabeth Borne. El següent compromís d’aquest divendres és el seu pas pel Santuari de la Nostra Senyora de la Guàrdia, en una pregària amb el clergat. A continuació, el peu del Monument als mariners i migrants és el lloc triat perquè Bergoglio recordi els migrants morts a la Mediterrània. Més tard, tindrà un moment de reflexió amb els líders religiosos d’aquest país. D’altra banda, també està previst que tingui una reunió privada durant el cap de setmana amb el president francès Emmanuel Macron.

La visita es produeix una dècada després de la decisió del pontífex de viatjar a l’illa italiana de Lampedusa després del terrible naufragi del 2013, amb almenys 368 morts, i que les darreres setmanes s’ha convertit en notícia per l’arribada de milers de persones migrants procedents de les costes de Líbia i Tunísia. Aquest viatge apostòlic —el 44è del pontificat de Francesc— suposa la primera visita d’un Papa a Marsella en cinc-cents anys.

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia