Els universitaris catòlics prenen la paraula a l’església de Santa Maria de Montalegre

cropped-fav.png
L'església de Santa Maria de Montalegre, de Barcelona. | Wikipedia Commons

Joves catòlics a la universitat“. Amb aquest títol es presentarà aquest dijous una taula rodona al saló d’actes de l’església parroquial de Santa Maria de Montalegre, a Barcelona, a partir de les 19:30 hores. Un acte que, segons assenyala mossèn Xavier Argelich, rector d’aquesta parròquia, comptarà amb la interacció de cinc joves que “estudien a la universitat o que fa poc que hi han acabat els seus estudis”. La presentació i la moderació aniran a càrrec del periodista i assagista tortosí Daniel Arasa.

En els seus torns de paraula, està previst que tots cinc participants facin una radiografia de cadascuna de les seves vivències espirituals i catòliques en el si de la universitat on han desenvolupat les seves formacions acadèmiques, així com en la seva tasca apostòlica. El debat s’obrirà posteriorment, quan les seves reflexions abordin qüestions estretament lligades a la fe, la cultura religiosa i la relació dels joves amb l’Església, entre altres temàtiques.

La taula, emmarcada en el cicle de conferències i debats que proposa mensualment aquesta comunitat eclesiàstica barcelonina amb el nom de “Qüestions d’actualitat“, vol mantenir la mateixa essència dels cicles de debat universitari que, abans de la pandèmia de coronavirus, va promoure aquesta parròquia amb el suport de la Universitat de Barcelona; en aquesta ocasió, però, obrint aquesta oferta a tota mena de públics.

“Penso que activitats com aquesta permeten als joves que es troben a les universitats donar a conèixer els seus testimonis evangèlics i, la mateixa vegada, que es puguin crear diverses línies d’opinió per retratar què pensa i com actua, avui dia, un jove catòlic en una universitat, pública o privada”, hi rebla Argelich.

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia