El secretari d’una diòcesi de Nigèria, davant el segrest d’un sacerdot: “Feu una conversió dels vostres cors i allibereu-lo”

cropped-fav.png
Una missa catòlica a Nigèria. | Getty Images

Un nou cas de persecució religiosa continua estremint la població cristiana de Nigèria. El passat 17 de setembre, quan el sacerdot Marcelino Obioma Okide es dirigia a mitja tarda cap a la seva parròquia, la de Santa Maria Amofia-Agu Affa, situada a l’estat d’Enugu, una banda criminal va aturar-ne el vehicle i el va segrestar.

Com a resposta a aquest greu incident, el canceller i secretari de la diòcesi d’Enugu, Wilfred Chidi Agubuchie, ha expressat la seva tristesa i ha criticat, en un document difós per aquesta institució, que accions com aquesta “continuïn afligint el nostre poble”. El màxim representant diocesà també ha tingut paraules per als membres de la banda que s’ha emportat el sacerdot: “Feu una conversió dels vostres cors i allibereu-lo“, els ha manifestat.

La xacra dels segrestos continua afectant àmplies zones de Nigèria com aquesta, situada al sud-est del país. En aquest sentit, Nigèria té més màrtirs cristians que qualsevol altre lloc del món, i la majoria dels assassinats de cristians per motius religiosos durant el 2022 van passar en aquest país. L’any passat, dels 5.500 cristians assassinats a causa de la fe, el 90% eren nigerians, en relació amb les xifres que ha publicat recentment el web d’Infocatólica.

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia