Laura Vilagrà: “Calen més Genoveves Masip per construir un món més just, tolerant i amable”

cropped-fav.png
La consellera de Presidència, durant l'homenatge a sor Genoveva Masip. | Govern.cat

La presó Model va acollir el passat dimarts 19 de setembre la commemoració del centenari de Sor Genoveva Masip Torner, Filla de la Caritat que va dedicar la seva vida a l’atenció de les persones més pobres i desfavorides de la societat. L’acte va ser presidit per la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà Pons, i va comptar també amb la presència de membres de la Companyia de les Filles de la Caritat, familiars, personalitats de l’Església catalana i autoritats.

En el seu parlament, Vilagrà va destacar la feina “incansable” i “altruista” pels altres que va dur a terme sor Genoveva, a qui va definir com “una gran humanista“. “Avui la recordem com li hagués agradat, reconeixent el seu llegat i tot allò que va representar. Ens calen més Genoveves Masip a la nostra societat per construir un món més just, tolerant i amable”, va remarcar la consellera.

Durant l’acte, el director general d’Afers Religiosos, Carles Armengol, va anunciar que la commemoració del centenari de sor Genoveva es completarà amb un llibre sobre la seva tasca encarregat al periodista i escriptor tarragoní Antoni Batista.

Nascuda a Sabadell un 19 de novembre de 1923, sor Genoveva Masip era mestra de formació i va ingressar el 1944 a la Companyia de les Filles de la Caritat de Sant Vicenç de Paül. Després d’haver estat responsable de la Casa de la Caritat-Hospital de Beneficència de Sabadell i directora del Seminari, l’any 1973 va ser nomenada Visitadora Provincial de Barcelona de la Companyia de les Filles de la Caritat, una funció que va desenvolupar estimulant l’impuls missioner de les germanes i la seva fidelitat a la Companyia.

En aquella època va començar a visitar les famílies sense recursos de Can Tunis i la Mina, i els presos de la Model, on va esdevenir la primera voluntària. Va exercir el càrrec de visitadora durant deu anys, període en què es van crear 18 noves comunitats i la Companyia va oferir a les administracions públiques la seva total disponibilitat per a col·laborar i per fer front a les necessitats socials més urgents, que en aquells anys van tenir molt a veure amb la propagació del VIH.

L’any 1983, sor Genoveva va arribar a l’Obra Social Santa Lluïsa de Marillac, al barri de la Barceloneta, on va dedicar la resta de la seva vida a l’acompanyament i la reinserció social de persones drogodependents, alcohòlics i malalts de sida. “Qui estima, sempre confia i espera“, solia dir als seus col·laboradors. La seva tasca a favor de les persones més necessitades va ser reconeguda amb nombroses distincions, entre elles, la Creu de Sant Jordi.

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia