El cardenal Giorgio Marengo està satisfet per la visita del Papa a Mongòlia. En va ser un dels artífexs i, com a tal, ha volgut dirigir-se uns dies després d’aquesta trobada als periodistes que segueixen cada dia l’actualitat vaticana per oferir-los la seva valoració.
En aquest sentit, Marengo ha parlat de “grans resultats”, els quals, segons pensa, es materialitzaran a curt i llarg termini. L’actual prefecte apostòlic d’Ulan Bator, que va estar al costat de Francesc en tots els actes de la seva agenda, ha destacat també que l’experiència que ha viscut la petita comunitat de cristians del seu país “ha superat moltes de les expectatives inicials” i, “a pesar del cansament i d’uns mitjans limitats —ha expressat—, es va crear una sintonia entre el Papa i persones de tots els àmbits”.
Preguntat per la reacció mostrada per part de les persones que no comparteixen el cristianisme al seu país, el pare de l’Església mongola s’ha remès als successius missatges que n’ha rebut (“molt positius”, els ha definit), i, en aquesta línia, ha manifestat que els discursos papals “contenien realment elements que feien que la gent se sentís orgullosa de ser qui és”, al marge de la seva condició religiosa.
Unes paraules de Francesc que, com ha indicat el cardenal, també van contenir elements “de pau”, els quals, per a aquest representant eclesiàstic, tenen un vincle amb l’existència d’un món espiritual i moral “que pot crear les condicions per a una pau duradora”, exclòs d’una estructura basada només el la lògica del càlcul, el poder, la prevaricació i els interessos.
“Tots esperem que aquesta llavor sembrada per la visita del Papa Francesc creixi i arreli i es converteixi cada vegada més en una realitat. Que aquests missatges transmesos amb valentia, amb franquesa, amb franquesa, després es converteixin també en programes concrets de vida i de col·laboració. Tenim grans esperances que tot això esdevingui realment un camí, un camí concret, perquè sabem que aquest país també compleix les seves promeses. Així que confiem que hi haurà resultats positius”, ha subratllat.