La comunitat benedictina de Montserrat acollirà Frederic Fosalba com a nou monjo

cropped-fav.png
Frederic Fosalba, en una imatge d'arxiu, | Abadia de Montserrat

Nou monjo a la comunitat benedictina de Montserrat. Es tracta del germà Frederic Fosalba, actual sotsprefecte de l’Escolania. Fosalba s’hi comprometrà definitivament amb motiu de la missa conventual que se celebrarà el pròxim 8 de setembre, a les 11:00 hores, a la Basílica de Santa Maria de Montserrat, en què el nou monjo estarà acompanyat, així doncs, pel pare abat Manel Gasch, els altres monjos montserratins, els escolans de la comunitat i els seus familiars i amics.

Nascut a Sant Esteve Sesrovires (Bisbat de Sant Feliu de Llobregat) el 16 de novembre de 1971, va entrar al noviciat el 6 d’agost de 2018, on posteriorment va cursar els estudis de Filosofia i de Teologia. A banda de la seva responsabilitat a l’Escolania, destaca la seva vinculació amb la comunitat com a responsable del taller d’enquadernació i de l’estació meteorològica del monestir. Formarà part d’una comunitat formada per 49 monjos i un postulant.

“La continuïtat en aquest camí monàstic que vaig iniciar fa uns anys porta a moments concrets en què vius amb més intensitat el sentit més essencial de ser monjo”, ha assenyalat recentment referint-se a la professió solemne del pròxim divendres, la qual, ha manifestat, “em torna a recordar, ja com a decisió definitiva, el compromís i la responsabilitat adquirits en el seguiment i el coneixement de Jesús; una crida consagrada a Déu, que es manifesta en la quotidianitat del servei, en la comunitat de Montserrat i en cadascuna de les persones que s’hi acosten”, ha sostingut el nou profés solemne de Montserrat.

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia