El Sínode comptarà amb 464 participants, dels quals 365 tindran dret a vot

cropped-fav.png

Un total de 464 persones participaran en la primera fase de la XVI Assemblea General Ordinària del Sínode dels Bisbes, dels quals 365 tindran dret a vot (comptant, entre ells, a 54 dones). A més, hi acudiran dos bisbes xinesos, “d’acord amb les autoritats” de Pequín, i en serà baixa l’espanyol Luis Ladaria, prefecte emèrit del Dicasteri per a la Doctrina de la Fe.

Així ho van explicar en una roda de premsa, celebrada el passat dimecres, Paolo Ruffini, prefecte del Dicasteri per a la Comunicació i president de la Comissió d’Informació, el pare Giacomo Costa, secretari especial de l’assemblea, i monsenyor Luis Marín de San Martín, sotssecretari de l’Assemblea General.

Entre els espanyols que tenen previst d’assistir a la trobada sinodal hi haurà el president de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE), el cardenal arquebisbe de Barcelona, Juan José Omella. A més, hi acudiran l’arquebisbe emèrit de Saragossa, Vicente Jiménez Mora; l’arquebisbe de Valladolid, Luis Argüello, i el bisbe de Solsona, Francisco Simón Conesa Ferrer, els quals han estat elegits per l’assemblea plenària dels bisbes espanyols.

Així mateix, nomenats pel Papa, hi aniran Enrique Alarcón García, president de la Fraternitat Cristiana de Persones amb Discapacitat; Luis Miguel Castell Gualda, rector de la Basílica del Sagrat Cor de Jesús de València; la teòloga Cristina Inogés Sanz i el vicari per a la Vida Consagrada de l’Arxidiòcesi de Madrid, Elías Royón Lara. Juntament amb ells, actuaran de facilitadors la religiosa Luisa Berzosa González i el professor i sacerdot Eloy Bueno de la Fuente.

A més de la llista de participants, el Vaticà ha publicat el programa del Sínode, que inclou retirs preparatoris des del dissabte 30 de setembre. El Papa farà la cerimònia d’obertura amb una missa dimecres 4 d’octubre, dia en què a més està prevista la publicació de la continuació de la seva encíclica social Laudato Sí. Igualment, està previst un pelegrinatge el 12 d’octubre. El 19 d’octubre hi haurà una pregària pels migrants, amb la previsible participació del Pontífex. La missa final serà el diumenge 29 d’octubre a la Basílica de Sant Pere, la qual posarà fi a un Sínode que durarà tres setmanes i mitja.

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia